Witam. Mam pytanie czy ma kto moze na sprzedaz albo gzdie dostane tanio jakąś koncowke na tlumik do Octavii I Liftback. Wiem ze troche jest z tym problem bo tam tlumik jest do dolu zagiety i rury są dwie. Prosze o szybko odp.
Odwiedź pierwszy z brzegu sklep moto i coś dobierzesz, o ile będziesz w stanie odciąć lub wyprostować zawinięcie na końcu, ale IMO to nie ma sensu przy dizlu, po to robi się zawinięte rurki coby prosto w oczy kłęby dymu kierowcy za tobą nie waliły.
zamawiasz jakomkolwiek koncówkę w firmie ulter .
daspawają ci na zamówiemie przedłużenie do 40 cm i spawasz do tłumika. dopłata do koncówki to u mnie 50zł a mam owal 145×75×200 ulter N21-1.
proste w zrobieniu 20min.
ew. mozna sie pokusic o takie koncowki wydechu jak mam u siebie, nie wymagają docinania ani nic. Sprawa jest tak rozwiązana, ze te oryg. rury idą do dołu, a w koncowce jest na nie odpowiednia dziura, a z tylu wystają 2 ładne chromy Kupowane w ASO przy kupnie auta. Jak ktos sobie zyczy to moge fotki zrobic.
Kupić chromowane nakładki, ewentualnie pokusić się o własną polerkę
no niby tak, ktoś juz u nas taką polerkę robił,ale IMO tej końcówki wogóle nie widać jest za głęboko i myślę że należałoby ją przedłużyć żeby coś nie coś było ją widać jak np w RSie :wink:
o coś takiego http://www.skoda-auto.pl/pl/modele/o...ia/tuning.html
Koledzy czy orgnalne końcówki do 1.4TSI takie jak te poniżej musza byc przyspawane czy sie je przykręca.
Nie wiem czy nie powierzyć tego serwisowi przy odbiorze auta jeśli muszą być spawane
arekban, te końcóweczki co podałeś do nich linka podejdą chyba bez problemów też do OI jeśli się nie mylę ? To chyba najsensowniejsze rozwiązanie w kwestii 2 rurek...
arekban, te końcóweczki co podałeś do nich linka podejdą chyba bez problemów też do OI jeśli się nie mylę ? To chyba najsensowniejsze rozwiązanie w kwestii 2 rurek...
Nie mam pojęcia. Według katalogu końcówki FDC 610 001 - dedykowane są do O2 dla silników 1.4 TSI, 1.8 TSI, 2.0 FSI, 1.9 TDI oraz Superb 1.4 TSI
Komentarz